> > Ωδείον Αθηνών

Πρόσβαση

Οι επισκέπτες μπορούν να αποβιβαστούν στη Στάση Μετρό Ευαγγελισμός.

Αίθουσες

Η αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες έχει φιλοξενήσει αμέτρητες διπλωματικές εξετάσεις, διαγωνισμούς, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις του ιστορικού ιδρύματος στο ημιτελές εμβληματικό κτίριο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου στην οδό Ρηγίλλης.
Σήμερα, χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Friends of Aliki Vatikioti for Music and the Arts στη μνήμη της σπουδαίας πιανίστας και παιδαγωγού Αλίκης Βατικιώτη, η αίθουσα Άρης Γαρουφαλής επιτέλους ολοκληρώνεται και, πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη, ξεκινά ένα νέο κύκλο ζωής στο Ωδείο Αθηνών φιλοδοξώντας να γράψει μια νέα ιστορία στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.
Με τη νέα της μορφή και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της αρχιτεκτονικής ομάδας των Σουζάνας και Δημήτρη Αντωνακάκη και του Τηλέμαχου Ανδριανόπουλου σε συνεργασία με τον ακουστικολόγο Gottfried Schubert, η νέα αίθουσα πληροί σήμερα όλες τις προδιαγραφές μιας σύγχρονης αίθουσας συναυλιών και ηχογραφήσεων υψηλής ποιότητας, χωρητικότητας 200 θέσεων, που μέχρι σήμερα έλειπε από την πρωτεύουσα.

Το Ωδείο πλέον διαθέτει και έναν νέο χώρο πολιτισμού υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής, τον Πολυχώρο Ω2.
Ο χώρος αυτός, που παρέμενε ημιτελής από την δημιουργία του κτιρίου, ανακαινίσθηκε το 2015 χάρη στον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, με απόλυτο σεβασμό στις προθέσεις του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου. Βρίσκεται στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου του Ωδείου και επεκτείνεται σε ένα εξαιρετικό αίθριο, το οποίο λειτουργεί ως αύλιος χώρος.  Αποτελείται από διάφορους, σχετικά ξεχωριστούς χώρους, είναι συνολικής επιφάνειας 1.800 τμ, ενώ διαθέτει και ένα μικρό θέατρο 200 θέσεων. Η ανακαίνιση του εξασφάλισε την τήρηση όλων τους κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, με ειδικότερη έμφαση στην πυρασφάλεια, ενεργητική και παθητική. Είναι εξοπλισμένος με WiFi και διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (Στάση Μετρό: "Ευαγγελισμός") 

Επικοινωνία
Γραμματεία Ωδείου Αθηνών | Τ: 210 7240673 | Email: info@athensconservatoire.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ