Δύο ανοιχτά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Ημέρα Χορού που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 (επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη).

 11.00-12.30

Οι δράκοι που χορεύουν ǀ Dancing Dragons

Κινητικό μάθημα για παιδιά 6-12 ετών

με την Ιωάννα Τουμπακάρη

 

Το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές ιδέες του σύγχρονου χορού, ενώ παράλληλα προσεγγίζει ποιότητες του παραδοσιακού κουνγκ φου. Γνωρίζει το σώμα του και τις ποικίλες δυνατότητές του μέσα από ετερογενή στοιχεία, με στόχο μια διαφορετική συνειδητοποίηση και έκφραση. Μετακίνηση στον χώρο, μουσικότητα, συντονισμός, ταχύτητα, ένταση και παιχνίδι μας περιμένουν για εξερεύνηση στην Πειραιώς 260!

Η Ιωάννα Τουμπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο London Contemporary Dance School. Κατέχει μαύρη ζώνη στο παραδοσιακό κουνγκ φου και πτυχίο προπονήτριας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες χορογράφους και σκηνοθέτες τα τελευταία 15 χρόνια.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ seminars@greekfestival.gr

 

Η βεβαίωση συναίνεσης για τη συμμετοχή των παιδιών πρέπει να προσκομιστεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την ημέρα του σεμιναρίου. Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές ανηλίκων χωρίς συναίνεση.

Κατεβάστε τη βεβαίωση εδώ

 

Η παρουσία των συνοδών στον χώρο του σεμιναρίου είναι απαραίτητη.

 

 

17.00-18.30

Αφρικάνικος χορός για άτομα με και χωρίς αναπηρία, με τη συνοδεία ζωντανών κρουστών

Κινητικό μάθημα

με τη Στέλλα Σπύρου

Μουσικοί Ακριβή Μπερδεμπέ, Μαριλίζα-Σμαράγδα Νικολαΐδου

Διερμηνέας νοηματικής γλώσσας Γιώργος Στάθης

 

Η Στέλλα Σπύρου είναι απόφοιτος, με υποτροφία στο Τμήμα Χορού του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας – Deree (BA) και του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιοϋλικών και Εμβιομηχανικής, καθώς και στο Ινστιτούτο Παραστατικών και Σωματικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Unicamp στη Βραζιλία. Διδάσκει καποέιρα και αφροβραζιλιάνικους χορούς από το 2012, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal, όπου διδάσκει χορό σε άτομα με αναπηρίες, με στόχο τη μετάβαση σε μια περισσότερο προσβάσιμη καλλιτεχνική πραγματικότητα.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ seminars@greekfestival.gr

Δυνατότητα συμμετοχής ατόμων με προβλήματα κίνησης, όρασης ή ακοής