Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους –κοινό, καλλιτέχνες, προσωπικό−, βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και αναμένει, ως εποπτευόμενος φορέας του, τις οδηγίες που θα προκύψουν από τη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει σε οριστικές αποφάσεις για την φετινή διοργάνωση.

Έχουμε θέσει σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων επί των δυνατοτήτων της λειτουργίας του Φεστιβάλ, επισημαίνοντας τους περιορισμούς αλλά και ενδεχόμενες εναλλακτικές στην προετοιμασία όσο και την παρουσίαση των καλλιτεχνικών έργων.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε με ομάδα ειδικών για την ενδεχόμενη εφαρμογή ενός σχεδίου ασφαλούς λειτουργίας για όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες και τους επικεφαλής των παραγωγών.  Η αγωνία μας για την πραγματοποίηση των έργων με τους καλύτερους δυνατούς όρους και την υποστήριξη όλων των συντελεστών −καλλιτεχνών και μη− στον χώρο του ζωντανού θεάματος είναι κοινή. Ταυτόχρονα, κοινή πεποίθησή μας είναι ότι προέχει η Υγεία – προϋπόθεση για κάθε συνέχεια και κάθε δημιουργία. Παρακαλούμε για την υπομονή σας, όσο επεξεργαζόμαστε τις πιθανές λύσεις σε αυτή την ολική ανατροπή του σχεδιασμού μας.