Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν, ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται (για προφανείς λόγους) να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, εγκαινιάζει πιλοτικά φέτος ένα νέο θεσμό: «Τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».

Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης ( που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους).

Το πιλοτικό πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Παιδιά σε ομάδες των 12-15, χωρίζονται ανά ηλικία: Οι θεματικές ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών Οι ηλικιακές ομάδεςς δ στις ηλικίες 4.5-5.5 (προνήπιο), 5.5- 6.5 (νήπιο), 6.5- 9 (πρώτες τάξεις Δημοτικού), 9-12 (μεγάλες τάξεις Δημοτικού)
     
  • Οι κηδεμόνες θα έχουν συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου, τα παιδιά θα έχουν καρτελάκι με όλα τα στοιχεία τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
     
  • Για τα μικρά παιδιά θα έχει προβλεφθεί χώρος ανάπαυσης