ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
4 - 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το Λύκειo Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος,, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή της Αρχαίας Επιδαύρου και θα απευθύνεται σε φοιτητές/τριες των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σε σπουδαστές/τριες και απόφοιτους των Ακαδημιών Θεάτρου και των Δραματικών Σχολών από όλο τον κόσμο. Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στόχος του η έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις – από τις πιο παραδοσιακές μέχρι τις πιο πειραματικές. Τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου ερευνητικού και μαθησιακού προγράμματος θα παρουσιάζονται στο τέλος κάθε περιόδου, σε ειδικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό και ενταγμένες στο γενικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Ειδικότερα, το Λύκειο Επιδαύρου θα περιλαμβάνει κύκλους μαθημάτων, σύντομα σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλες δράσεις που θα γίνονται σε διάφορα μέρη στη γύρω περιοχή, ειδικά επιλεγμένα για τους σκοπούς αυτού του θεσμού (αρχαία θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους, φυσικά τοπία, σχολεία), σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς διαχείρισης.

Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

(Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος) σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (έδρα: Ναύπλιο και Κοσμήτορας: Kαθ. Βασιλική Μπαρμπούση).

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη:

  • του Δήμου Επιδαύρου
  • Της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αργολίδας
  • και της Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (με έδρα το Ναύπλιο)
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ