«Ελλάς Μονάχου»: Πρεμιέρα στο Μόναχο για την παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών

Πρεμιέρα στο περίφημο κρατικό θέατρο Kammerspiele του Μονάχου κάνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου η Ελλάς Μονάχου, το νέο έργο του διδύμου Ανέστης Αζάς - Πρόδρομος Τσινικόρης, που έχει ταυτίσει το όνομά του με το θέατρο-ντοκουμέντο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία παράσταση σκηνοθετημένη σαν ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή με μουσικές και αφιερώσεις, στα πρότυπα του περίφημου Ελληνικού Προγράμματος του Μονάχου. Πρωταγωνιστούν νέοι Έλληνες που μετανάστευσαν στο Μόναχο λόγω κρίσης και διηγούνται επί σκηνής τη δική τους αληθινή ιστορία. Για την πραγματικότητα που βίωναν την Ελλάδα όταν ξέσπασε η κρίση, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τον πρώτο καιρό στη Γερμανία.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την παράσταση στο Μόναχο είναι το σχετικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Ρηγούτσου στη Deutsche Welle. Στο βίντεο μιλάει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Πρόδρομος Τσινικόρης, ενώ παρακολουθούμε σκηνές από τις τελευταίες πρόβες πριν από την πρεμιέρα.

Η παράσταση Ελλάς Μονάχου είναι παραγωγή της Münchner Kammerspiele σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου στην Πειραιώς 260-Χώρος Ε.