Εργαστήριο Forced Entertainment

Τίτλος Εργαστηρίου: Line Games

Εργαστήριο περφόρμανς με τη Cathy Naden

Οι Forced Entertainment, με έδρα τους το Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μια ομάδα έξι καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου και της περφόρμανς και περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Exeter και είναι μαζί από το 1984. Διερευνούν και επανεφευρίσκουν την έννοια του θεάτρου και της περφόρμανς σήμερα, δοκιμάζοντας και συχνά παραβιάζοντας τα παραστατικά όρια και συμβάσεις.
Το εργαστήριο θα εξετάσει μερικές από τις μεθόδους επινόησης και περφόρμανς που χρησιμοποιούν οι Forced Entertainment στην δουλειά τους:  τον αυτοσχεδιασμό, τη λήψη αποφάσεων, τους κανόνες και τις οδηγίες με τις οποίες εξερευνούν τις δυνατότητες και τις παγίδες της συλλογικής δημιουργικής διαδικασίας.

Η Cathy Naden είναι ιδρυτικό μέλος, ηθοποιός και επινοητής της ομάδας Forced Entertainment. Έχει διδάξει τη μεθοδολογία της ομάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό, ενώ έχει ηγηθεί εργαστηρίων και διαλέξεων στη Νορβηγική Ακαδημία Θεάτρου, στο SAIC του Σικάγο και στο Contact Young People's Theatre στο Μάντσεστερ. Είναι επίσης σκηνοθέτης και συγγραφέας και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις με διεθνείς ομάδες όπως η ομάδα του Jerome Bel, το TG STAN και οι New York City Players.

5 Ιουνίου 2017 : 14:00 - 17:00 (με διάλειμμα 15 λεπτών)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα (να την κατανοούν και να μπορούν να την χρησιμοποιούν σε αυτοσχεδιασμούς) και να έχουν κάποια εμπειρία στη δημιουργική θεατρική διαδικασία και τον αυτοσχεδιασμό.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, σπουδαστές, νέους καλλιτέχνες, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Υποχρεωτική η αποστολή βιογραφικού και η δήλωση συμμετοχής στο seminars@greekfestival.gr μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017.