Οι «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη συνεχίζουν την παγκόσμια περιοδεία τους

Έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στις 6 Ιουνίου 2017, όπου και είχε θριαμβευτική υποδοχή. Η παράσταση «Τιτάνες» του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της OSMOSIS, συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, δικαίωσε τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η παγκόσμια επιτυχία του «Relic» (επίσης παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, το 2015), ενθουσιάζοντας όχι μόνο το αθηναϊκό κοινό, αλλά και τους θεατές και κριτικούς σε όλες τις πόλεις όπου παρουσιάστηκε.

Μετά την πρεμιέρα στην Αθήνα (6-8/6), που ήταν και το πρώτο sold out του Φεστιβάλ, ακολούθησαν το Τορίνο (19/6), η Βαρκελώνη (5-7/7) και το Άμστερνταμ (13/7).

Προτού συνεχίσουν τη διεθνή περιοδεία τους, οι «Τιτάνες» επανέρχονται στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (23-25 Νοεμβρίου) και αμέσως μετά ταξιδεύουν στη Γαλλία, στο Théâtre de la Ville (30/11-2/12). Ακολουθούν περισσότεροι σταθμοί το 2018, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία και σε περισσότερες χώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι «Τιτάνες», εμπνευσμένοι από την ελληνική μυθολογία, αποτίνουν φόρο τιμής σε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια, σε κάθε ατομική ή συλλογική αποτυχία για την εδραίωση ενός άθραυστου εαυτού. Επί σκηνής πρωταγωνιστούν δύο μοναχικά πλάσματα χωρίς φύλο, που ζουν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και ακροβατούν ανάμεσα στο γκροτέσκο, το τραγικό και το γελοίο.