Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Ηρώδειο κλείνει με ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Παρόλο που η απρόσμενων διαστάσεων φετινή πανδημία αποτέλεσε τροχοπέδη παγκοσμίως για τον εορτασμό της επετείου των 250 ετών από τη γέννηση του Μπετόβεν, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Στέφανου Τσιαλή, έρχεται να θυμίσει εμφατικά τη μείζονος σημασίας αυτή επέτειο, παρουσιάζοντας δύο αριστουργήματα του μεγάλου Γερμανού Κλασικού.

Η επιλογή των έργων που θα ερμηνευθούν έγινε με γνώμονα τόσο την καλλιτεχνική τους αξία όσο και το θέμα τους. Στα Πλάσματα του Προμηθέα ο Προμηθέας ενσαρκώνει ιδέες και αντιλήψεις του συνθέτη σχετικά με την αέναη πάλη για το καλό, ένα μήνυμα επίκαιρο και αναγκαίο. Η Συμφωνία αρ. 7 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μπετόβεν, που ξεχωρίζει για το μελωδικό Allegretto του δεύτερου μέρους. Θα παρουσιαστεί επίσης το Κοντσέρτο για πιάνο, τρομπέτα και ορχήστρα εγχόρδων αρ.1 σε ντο ελάσσονα, έργο 35.

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Στέφανος Τσιαλής δήλωσε:

«Ζούμε σε περίεργους καιρούς, που δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσουν. Η επιλογή ενός έργου αισιόδοξου, που υμνεί τη χαρά της ζωής, ήταν συνειδητή και εσκεμμένη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Τσιαλή στην Καθημερινή

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας