Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το «Buiding Hope» του Μαρκ Χατζηπατέρα κέρδισε το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών της Πειραιώς 260.  Ένα διαδραστικό έργο τέχνης για παιδιά, που παρέμεινε στον προαύλιο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων και έδωσε μία διαφορετική, χαρούμενη νότα στο φετινό Φεστιβάλ.

Το «Building Hope», μετά από την έντονη επιθυμία του δημιουργού του και με πρόταση του προηγούμενη Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που αγκαλιάστηκε από την καινούργια Καλλιτεχνική Διεύθυνση, δωρίζεται από τον οργανισμό στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα. Έναν χώρο φιλοξενίας για οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, όπου θεωρούμε ότι θα προσφέρει ιδιαίτερη χαρά.

Μέχρι στιγμής, στον Ελαιώνα έχει μεταφερθεί μέρος του έργου, καθώς το μισό έχει παραχωρηθεί στο 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής, στο φουαγιέ της αίθουσας Μητρόπουλος, μέχρι τις 24 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί και αυτό στον Ελαιώνα για να συνενωθεί με την υπόλοιπη εγκατάσταση.