Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με την Comédie-Française

>, Τα νέα του Φεστιβάλ>Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με την Comédie-Française

Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζεται με την Comédie-Française

Μια σημαντική συνεργασία μόλις ανακοινώθηκε: το καλοκαίρι του 2019, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με την Comédie-Française που καλεί τον σπουδαίο βέλγο σκηνοθέτη Ivo van Hove να σκηνοθετήσει τις τραγωδίες Ηλέκτρα και Ορέστης του Ευριπίδη με ηθοποιούς της Comédie-Française, σε μία ενιαία παράσταση: Πρεμιέρα τον Απρίλιο 2019 στην Αίθουσα Ρισελιέ στο Παρίσι / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 26 και 27 Ιουλίου 2019.
Η ανακοίνωση έγινε στο Παρίσι, από τον Éric Ruf, γενικό διευθυντή της Comédie-Française, παρουσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.
O Ivo van Hove ενθουσίασε το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών 2018 πριν από λίγες ημέρες με την παράσταση Μετά την πρόβα – Περσόνα, που καταχειροκροτήθηκε και τις τρεις ημέρες που παρουσιάστηκε. Με την Comédie-Française είχε ξανασυνεργαστεί για τους Καταραμένους του Λουκίνο Βισκόντι, τεράστια επιτυχία που έκανε πρεμιέρα στην Αβινιόν το 2016 και επαναλήφθηκε στην Αίθουσα Ρισελιέ της Κομεντί Φρανσαίζ.
Η δεύτερη αυτή συνεργασία του μεγάλου μαέστρου της θεατρικής σκηνοθεσίας με τον θίασο της Κομεντί Φρανσαίζ πάνω στο έργο του Ευριπίδη θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός, καθώς μ’ αυτή την ευκαιρία ο πιο παλιός θίασος εν ενεργεία στον κόσμο θα παίξει για πρώτη φορά, στο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

2018-06-19T11:24:56+00:00 11.06.2018|