Το Εργαστήριο
Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών με το διεθνές πρόγραμμα Onassis AiR του Ιδρύματος Ωνάση

Το Onassis AiR είναι το νέο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας καλλιτεχνών και επιμελητών του Ιδρύματος Ωνάση, που απαντά δημιουργικά στην απομόνωση και την εσωστρέφεια των καλλιτεχνών μεταξύ παραστατικών και εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος 2019 Pilot Collaborations (Πιλοτικές Συνεργασίες), το Onassis AiR και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου έχουν σχεδιάσει έναν κύκλο εργαστηρίων που απευθύνεται σε Έλληνες σκηνοθέτες και χορογράφους των οποίων νέα έργα εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2019.

Έξι επιλεγμένοι καλλιτέχνες, των οποίων τα ερευνητικά ενδιαφέροντα ή έργα στηρίζονται σε διεπιστημονικές πρακτικές, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε τρεις εντατικούς κύκλους εργαστηρίων, υπό την καθοδήγηση της επιμελήτριας και χορογράφου Satu Herrala, του δραματουργού και καλλιτέχνη Peter Stamer και της παραγωγού και επιμελήτριας Silke Bake.

Οι τρεις κύκλοι εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 25-30 Μαρτίου 2019 με σκοπό την ανάπτυξη των υπό διαμόρφωση παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ το καλοκαίρι, εξετάζοντας την κάθε παράσταση από τη σκοπιά της δραματουργίας, της επιμέλειας και της παραγωγής.